verschillende soorten suikers (geraffineerde en natuurlijke suikers)
Ik zag door het bos de bomen niet meer met al die verschillende suikers.
Hier een korte en duidelijke samenvatting.
Geraffineerde suikers
Geraffineerde suiker is suiker die in de fabriek is gezuiverd. Voorbeelden van geraffineerde suikers zijn kristalsuiker, rietsuiker, basterdsuiker en druivensuiker. (ongezond)
Natuurlijke suikers
In biologische winkels of op gezondheidsblogs ben je wellicht de term ‘natuurlijke suikers’ tegengekomen. Voorbeelden van natuurlijke suikers zijn palmsuiker, kokosbloesemsuiker, ahornsiroop, agavesiroop en honing. Deze suikers worden zo genoemd omdat ze niet geraffineerd zijn. (gezonder)
100 gr kristalsuiker = 402 kcal
vervangen door:
-75gr agavesiroop = 312kcal
-40gr stevia = 0kcal
-75 gr ahornsiroop = 365 kcal
-100 gr kokosbloesemsuiker
Deze suikers kan je vinden in de natuurwinkel of vb in de Colruyt.